Malaxor panificatie 200 kg aluat

Cod produs: LPVIS200
7646 € + TVA

Plata se face in lei, la cursul BNR din ziua facturarii

Capacitate aluat: 200 Kg
Capacitate faina: 125 Kg
Volum cuva: 306 litri
Putere motor: 6/10,3 Kw
Viteza cuva: 12 rot/min
Viteza spirala: 92-185 rot/min
Dimensiuni: 1560x640x1612 mm
Cuva fixa
2 motoare
2 viteze
Produs in Italia

Optional:
Varianta R cu plus de putere motor: 12 Kw
Picioare din oțel inoxidabil
Transmisie spirala dubla
Capac de protectie din otel inoxidabil cu balamale pneumatice

Detalii tehnice
Descrierea produsului

Sens invers de rotatie
Bratul spirala si cuva din otel inoxidabil
Panou de control standard, dotate cu temporizator electro-mecanic
2 cronometre electro-mecanice
3 moduri de operare: manual, semi-automat și automat
Sistemul de transmisie pe curele cu reducator


Proces tehnologic

Regimul de framantare se refera la durata framantarii si la temperatura pe care trebuie sa o aiba semifabricatul. De durata framantarii depinde calitatea aluatului (omogenitatea, insusirile fizice), iar de temperatura,modul in care se desfasoara procesul de fermentatie la care aluatul este supus dupa framantare. Durata framantarii, utilizand malaxoare obisnuite, cu viteza lenta, reprezinta in medie, 7-9 minute la prospatura, 8-12 minute la maia si 12-18 minute la aluat. Cand se utilizeaza fainuri se calitate foarte buna, framantarea dureaza mai mult, spre a se slabi rezistenta glutenului si a mari extensibilitatea lui, iar la cele de calitate inferioara dureaza mai putin, pentru a nu sedegrada, prin actiunea mecanica, structura existenta a glutenului.
In cazul utilizarii malaxoarelor cu viteza rapida, durata framantarii este de numai 1-2 minute, iar la cele ultra rapide chiar de 30 de secunde, timp in care, sub actiunea intensa aorganelor de framantare ale masinii, se formeaza structura optima a aluatului.
Temperatura semifabricatelor trebuie sa aiba in vedere scopul urmarit in fiecare stadiu de preparare a aluatului. Astfel, la prospaturi si maia, urmarindu-se in primul rand inmultirea drojdiilor, se obisnuieste temperatura de 26-30 oC, iar la aluat, urmarindu-se si intensificarea fermentatei temperatura este de 30 -32 oC.