Dospitor panificatie pentru cuptoarele cu vatra

Cod produs: MPCLAWB250/1P

Plata se face in lei, la cursul BNR din ziua facturarii

Finalizeaza comanda pe magazinul nostru online direca.ro

Capacitate: 1-2 carucioare de 620×2050 / 620×2300 / 620×2550 / 620×2800 / 620×3050 / 620×3000 / 620×3550 mm
Putere: 4,6 – 7,2 Kw
Cu 1-2 usi si podea
Dimensiunile interioare si exterioare sunt in functie de numarul de carucioare
Dimensiuni exterioare intre: 940x2500x2250(+250) mm – 1800x4000x2250(+250) mm
Productie Italia

Descrierea produsului

Dospitor panificatie pentru cuptoare pe vatra
Dospitoarele sunt fabricate din aluminiu extrudat cu finisaj anodizat.
Peretii si panouri izolate cu poliuretan de densitate mare astfel pastrand caldura. Podeaua este realizat in otel inoxidabil.
Generatorul de abur pastreaza automat nivelul potrivit a apei.
Temperatura si umiditatea sunt controlate de regulatoare electronice independente.
Dospitoarele beneficiaza de lumina interiora si ventilatie permitand o circulatie uniforma.
Generator de aburi si caldura ofera o ventilare optima si uniforma in orice zona a camerei de dospire.

Intrucat din operatia de modelare a aluatului dioxidul de carbon este partial eliminat, pentru refacere, bucata de aluat trebuie supusa din nou unei fermentatii, astfel ca produsele sa aiba miezul afanat si volumul dezvoltat.

Scopul principal al dospirii finale este acumularea de CO2, care conditioneaza volumul si structura porozitatii produselor. Formarea gazelor trebuie sa creasca treptat pe parcursul dospirii finale si sa atinga valoarea maxima in momentul introducerii aluatului in cuptor. Durata dospirii este cuprinsa intre 25-60 minute, ea depinzand de masa produsului (fiind mai redusa la produsele de masa mai mare), compozitia aluatului si calitatea faini. Dospirea finala trebuie sa se desfaşoare intr-un mediu cald si umed, cu temperatura de 35-40 °C si umiditatea relativa de 75-80 % (umiditatea mai mare provoaca condens si aluatul seli peşte de suportul pe care este aşezat). Aceste conditii sunt necesare spre a favoriza fermentatia, cat si a evita uscarea suprafetei bucatilor de aluat si formarea crustei.
Aplicarea unei temperaturi necorespunzatoare duce fie la dospire excesiva fie la o dospire insuficienta. Nerespectarea umiditatii relative a mediului de dospire are efecte negative asupra calitatii produselor. Umiditatea scazuta determina obtinerea produselor cu volum redus, coaja groasa, fara crocanta, cu crapaturi si insuficient rumenita; umiditatea excesiva conduce la produse aplatizate, coaja subtire si rumenire neuniforma.